Historiamme

Lääkevalmistaja, jolla on monipuoliset perinteet

    

 

 

1890 – Kahlbaum Laborpräparate

Vuonna 1890 Johannes Kahlbaum perusti kemikaali- ja lääkeyhtiö Kahlbaum Laborpräparaten. Vanha tehdas oli aikoinaan Berlin-Adlershofissa nykyisen BERLIN-CHEMIEn liiketoimintakiinteistön paikalla. 1900-luvun alussa Kahlbaum Laborpräparate työllisti jo yli 250 työntekijää, jotka valmistivat yli 1 000 erilaista laboratoriokemikaalia ja ensimmäisiä lääkevalmisteita.


1927 – Schering-Kahlbaum AG:sta Schering AG:hen

Vuonna 1927 yritys yhdistyi Scheringenin kanssa, jonka pääkonttori sijaitsi Berliinin Weddingissä. Tämän jälkeen siitä tuli yksi maan suurimpia kemikaali- ja lääkevalmisteyrityksiä, ja se nimettiin uudelleen Schering-Kahlbaum AG:ksi.

Vain kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1937, yritys linjasi strategiansa täysin uudelleen Schering AG:n täysomistuksen myötä. Siitä lähtien yritys keskittyi valmistamaan kemiallis-teknisten tuotteiden lisäksi myös yhä kasvavassa määrin lääketuotteita.


1956 – VEB Berlin-Chemie

Toisen maailmansodan lopussa Schering AG:n Adlershofin tehdas oli Neuvostoliiton miehittämällä alueella, eli myöhemmällä Saksan demokraattisen tasavallan alueella. Hajoamisen myötä yhtiö menetti koneita, laitteistoja, laboratoriotiloja ja raakamateriaaleja, mutta samaan aikaan sen tuotanto jatkui sotilaallisen hallinnon käskyjen alaisena. Neuvostoliiton joukot ottivat suuren osan tuotteista sotakorvauksiksi. Vuonna 1948 Adlershofin tehdas valtiollistettiin ja muutettiin julkisomisteiseksi yritykseksi.

1950-luvun keskivaiheilta eteenpäin yrityksen nimi oli VEB Berlin-Chemie. Tätä seuranneina vuosina julkisomisteinen yritys kehittyi yhdeksi Saksan demokraattisen tasavallan suurimmista kemikaaliyrityksistä, joka valmisti myös lääkkeitä. VEB Berlin-Chemie valmisti penisilliinin, insuliinin ja kloramfenikolin lisäksi myös tuholaistorjunta-aineita ja tuholaistorjuntatuotteita sekä myöhemmin myös silikaatteja asuinrakentamiseen ja raakamateriaaleja tekstiili- ja kosmetiikkateollisuuteen.


1990 – BERLIN-CHEMIE Aktiengesellschaftin (PLC) perustetaan

Pian Berliinin muurin murtumisen jälkeen yritys muutettiin osakeyhtiöksi sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Tämä johti myös uudelleensuuntaukseen: siitä hetkestä lähtien BERLIN-CHEMIE erikoistui yksinomaan lääkevalmisteisiin ja muokkasi tuotantoaan kansainvälisten standardien mukaiseksi. Tämän radikaalin muutoksen aikana yritys sijoitti toimintaansa yli 100 miljoonaa Saksan markkaa. Uudelleenyhdistymisen myötä aiempi Treuhandanstalt määrättiin myymään vastikään perustettu BERLIN-CHEMIE AG, ja se laitettiin kansainvälisesti myyntiin.


1992 – myynti italialaiselle MENARINI Groupille

Kansainvälisen tarjousprosessin myötä Italian suurin lääkeyhtiö MENARINI Group hankki BERLIN-CHEMIE AG:n vuonna 1992. Tämän jälkeen se kasvatti erityisesti yhtiön markkinointi- ja myyntiosastoja, jotta yhtiö pystyi vastaamaan ajan haasteisiin. BERLIN-CHEMIE on toiminut Saksan lääkemarkkinoilla vuodesta 1993 lähtien ja on menestynyt taloudellisesti erinomaisesti vuodesta 1994 lähtien. Kahden viime vuosikymmenen aikana BERLIN-CHEMIE on kehittynyt kansainvälisesti toimivaksi, menestyneeksi lääkevalmistajaksi.

Lisää aiheita